VERK: Milja Viita – Monsteranfall (Monster Attack)

Vad känner du?

2010 | längd 02:10

Konstnären beskriver sitt verk: De kenyanska barnen leker fridfullt i skuggan av bambun då den harmoniska stämningen plötsligt bryts. Jag hoppas att Monsteranfall får tittaren att springa, hoppa och leka kull. Om man leker kull, ska man skrika hårt!

Konstnären berättar om sig själv:

Jag är bildkonstnär och bor nära skogen. Jag har en häst, en ponny, två hundar, fyra barn och väldigt många kameror. Jag gör filmer och videor och målar på film. Mig inspirerar naturen och naturfenomen, som till exempel snöfall eller snöflingor. Eller blåsten och ljusfenomen. Jag är också intresserad av allehanda lustiga, alldagliga saker och små nyheter.

Nu har jag tänkt på en nyhet som jag läste i en dagstidning. I den funderade man på hur en daggmask hade hamnat i vattenledningen och sedan fastnat i kranen. En fotograf hade undrat vad det var som putade vid mynningen. Då fotografen rörde vid klumpen, föll daggmasken på ett av fotografierna. I konst får man uttrycka precis alla känslor som människan kommer på att känna. Ibland måste konst också vara fult. Jag skulle föreslå att ni någon gång med flit gör ett så skrämmande, obehagligt eller fult konstverk som möjligt. Pröva på hur hemsk konst ni egentligen kan göra!

Uppgift: Monsteranfall – Diskussionväckare

Uppgift: Monsteranfall – Videoblick

Uppgift: Monsteranfall – Tilläggsuppgift