VERK – Ewa Górzna och ​Katarzyna Miron: Encounter

Vems natur?

2​016 | 10​:24

Encounter är en kortfilm, som behandlar människans behov att närma sig och förstå djur som lever i naturen. Filmen skildrar en ovanlig situation där det är djuret som iakttar människan.

Om konstnärerna

Ewa Górzna är en polsk konstnär som har bott och arbetat i Helsingfors sedan 2007. Hon utexaminerades från Nicolaus Copernicus-universitetet i Torun i Polen 2006, och utbildningsprogrammet för tid-rumkonst vid Bildkonstakademin 2012. Górznas videoverk och installationer har ställts ut och belönats på ett flertal utställningar och internationella filmfestivaler.

Bildkonstnären Katarzyna Miron bor och arbetar i Helsingfors. Hon är utexaminerad bildkonstnär från Nicolaus Copernicus-universitetet i Torun samt från Helsingfors Bildkonstakademi. Miron arbetar med olika tekniker: animation, fiktion, dokumentär- och performancevideo, vilket leder till olika uttryckskanaler. Ämnena i hennes verk hänvisar ofta till förhållanden mellan människor, natur och kultur, vilka reflekteras över med sådana begrepp som sinnlighet, materialism och intimitet.

Nyckelord

roll, synvinkel, blick, naturrelation, miljö, djur, natur, ljudlandskap, filmberättande, dokumentarism

Uppgifter

Uppgift: Encounter – Blicken och rollerna

Uppgift: Encounter – Berättande

Uppgift: Encounter – Stad och natur

Uppgift: Encounter – Djurbilder

Uppgift: Encounter – Tankebubblor

Uppgift: Encounter – Tankekarta

Uppgift: Encounter – Förhållandet mellan människor och djur

Uppgift: Encounter – Ljudlandskap

Uppgift: Encounter – Berättarröst

Uppgift: Encounter – Förhållandet till naturen